Fælleshus

Bæredygtigt fælleshus som samlingspunkt

I samarbejde med beboerne i byområdet Skovby Nygaard vest for Aarhus håber vi at kunne udvikle et nyt fælleshus, der forventes at komme til at ligge i hjertet af området. Visionen er at skabe et samlingspunkt for beboerne, så det aktive fællesskab blandt områdets børn og voksne understøttes på tværs af veje og boliger.

Fælleshuset forventes at blive opført i bæredygtige materialer med plads til en stor mangfoldighed af forskellige aktiviteter. Beboerne tager aktiv del i processen med udformningen af huset og er med til at beslutte den konkrete udformning og indretning. Tanken er at indrette huset med fleksible vægge, som kan understøtte alt fra spiseaftener til børnefødselsdage.

Terrasser rundt om huset giver flot udsyn over det meste af området og det skrånende terræn mod syd udnyttes til at skabe masser af opholds- og siddemuligheder på den sydvendte terrasse. Det forventes, at fælleshuset kommer på grundejerforeningens generalforsamling til afstemning i efteråret 2020.

Projektdata

År: 2020-
Størrelse: Ca. 300 kvm.
Status: Forventes igangsat ultimo 2020