Skovby Nygaard

Trygt byområde midt i naturen

Skovby Nygaard er er et nyanlagt byområde i den østjyske by Galten vest for Aarhus. Området er med 260 boliger et af de hurtigst voksende byområder i Østjylland, og mere end 500 beboere er flyttet ind på det 50 hektar store område. Skovby Nygaard forventes at få op mod 500 boliger, når det er færdigudviklet.

Byområdet er udviklet med afsæt i en strukturplan, som sikrer en fastholdelse af principperne for området. Principperne indebærer blandt andet et grønt fællesareal gennem hele området, sikre stiforbindelser og mangfoldige boligområder med en stor variation af boligtyper, som giver plads til alle.

Det grønne område giver mulighed for at være tæt på naturen, uanset om der behov for en løbetur med hunden eller en stille spadseretur i grønne omgivelser. Det integrerede stisystem skaber tryg adgang til byens skole, foreninger og indkøbsmuligheder, og fællesskabet blandt beboerne understøttes af et fælleshus, som etableres i 2020.

Boligmæssigt har halvdelen af Skovby Nygaard fritliggende parcelhuse, mens den sidste del af området udvikles til tæt-lav bebyggelse præget af dobbelthuse, rækkevillaer og etagehuse. Parcelhusene ligger i de flade dele af området, mens de tættere hustyper samles på de skrånende arealer for at udnytte terrænets kvaliteter i forhold til lys og udsigt.

Projektdata

År: 2010-
Areal: 50 hektar
Antal boliger: 260 opførte og op mod 240 på vej
Status: 6 af 10 etaper gennemført